Zalaegerszeg jobban teljesít!

2020.09.22.

KÖRNYEZETI SZENNYEZÉSBEN LEGALÁBBIS!

Ennyi eldobott maszkot és koszos papírzsepkendőt máshol keresve sem találsz, na és az a csodálatos építési törmelékbe fulladt városkép. Hiába, okos 5G-város volnánk !!!

Ezzel van tele a Vizslaparki út! Mérete kb 5 cm, pálinkás húzós...minden utcába jut belőle.

Látod ? Nem látod? na látod, minél kisebb, annál jobb! Mindenhol mikro-polisztirol, építési hulladék ott is, ahol nem építkeznek, mert elfújta a szél!

A minisztérium szerint semmi probléma, - épp csak holnap a Balatonban lesz! A környezetvédelmi hivatal szerint fotózni kell, és bejelenteni, csakhogy mire kijönnek, már arrébb kerül és szétteríti mindenhol a szél, a Göcseji úton az uszoda sarkától a temetőig mindenhova jut! Egy házat állványoznak a sarkon! De sajnos nem ez az egyetlen ilyen hely a városban...

Ha belélegzed, a tüdődben marad, méghozzá örökre - és szidhatod az egészségügyi rendszert, hogy nem tud megmenteni!

Arról nem is beszélve, hogy majd várhatóan érkezik a penészgomba!

Mi kis "VIRÁGOS VÁROSUNK"-projekt! Gyom minden lámpa oldalában, kisebb vagy nagyobb, a dekoráció mellette természetesen polisztirol - mi is lenne más - pedig nincs is építkezés ebben az utcában, és az elmaradhatatlan cigarettacsikk!

Szemét gyommal körítve, Ady út...házak során át ilyen.

Kosztolányi utcai idill maszkkal! Ha egy kört sétálsz - akkor legalább 10-15 darab maszkkal találkozhatsz, nyugi azóta máshol láthatod, elég egy enyhe szellőcske!

Csodás természeti fotó az uszoda környékéről! Orvosi rendelő mellett! Ahhoz bezzeg volt IQ-juk, hogy a másik oldalon az elültetett igazi dísznövényekre ráöntsék az építési homokot, aztán kiirtsák a város pénzén vásárolt díszbokrokat. marad a beton és a műanyag...

Ő is a kedvencem, gyerekeknél hányást okoz a bogyója, amerikai invazív növény, magassága kb. 80 cm, szintén uszoda mellett, orvosi rendelővel szemben, ahova sok gyereket is visznek!

Múlt heti panorámakép díszes látnivalókkal a Színház épülete mögötti utcából.

POLGÁRMESTERI HIVATAL parkolója - már biztos másutt fekszik azóta!

Elhullott MADÁRTETEM az utca szélén Ady és Petőfi sarka!Ez már elég köjálos? Ez sem probléma, pár napja egy másik sarkon volt egy másik kismadár.

Az olyan undorító dolgokra, mint elhasznált papírzsebkendők százai az utcán vagy PET-palack és társai, már nem is érdemes kilobájtokat pazarolni...

Közben vegyek fel bacilusok és vírusok ellen maszkot! Vagy inkább a madártetem és a mikroszenny ellen is!?

Persze építőmunkáson még maszkot nem láttam, egyet sem és egyen sem!!!

Ahol sok a szenny, kosz - OTT SOK A VÍRUS ÉS BACILUS, ahol nincs levegő a műanyagtól - ott pedig a PENÉSZGOMBA!

Ezeket a cikkeket olvastad már?